Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A legtermészetesebb méregtelenítés II.

Most nézzük meg, melyek a legjobb hatású zöldségek, gyümölcsök, amelyek segítenek megszabadulni a mérgektől!

Az alma talán a legcsodálatosabb gyümölcsünk. Magas rost- és glukonsavtartalma miatt kiváló méregtelenítő. A benne található pektin megakadályozza, hogy a fehérjék a bélben rothadni kezdjenek, megköti a vastagbélben a nehézfémeket, kiválasztja az ételek adalékanyagait.

Az eperben található karotinoidoknak és antociánoknak köszönhetően segít a baktériumok elpusztításában.

A körte kitűnő béltisztító, nagyon sok benne a kálium, magnézium, kalcium, réz, cink, foszfor, folsav és C-vitamin.

 

fruits-and-vegetables.jpg

 

Az őszibarackban, sárgabarackban, szilvában található rostok segítik a bélműködést, gyorsan kitisztítják a beleket.

A szőlőnek magas a B- és C-vitamin-, a folsav-, a mangán-, a magnézium- és a káliumtartalma, ennek köszönhetően nagy szerepe van a béltisztításban.

Az avokádó antioxidánsa egyesül a zsírban oldható mérgekkel, alkohollal, és vízben oldhatóvá teszi azokat.

A kiwi sok C-vitamint tartalmaz, amely segít abban, hogy a szervezet felépítse a glutation nevű anyagot, amely méregtelenít.

Az aszalt szilva, áfonya rengeteg antioxidánst tartalmaznak, melyek kiváltják a belek összehúzódását, csökkentik a bélsár szervezetben eltöltött idejét, csökkentik a mérgek visszaszívódásának lehetőségét.

A brokkoli az egyik leggazdagabb magnéziumforrás. Ezenkívül még számtalan ásványi sót, sok klorofillt és rostot tartalmaz, fokozza a bélműködést.

A burgonya a legkiválóbb káliumforrás, de bővelkedik kalciumban, magnéziumban és foszfátokban is. Gazdag B- és C-vitaminban, melyek segítik a méregtelenítést.

A cékla szintén kiváló méregtelenítő, magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően erősíti a szöveteket, serkenti a vérképzést, aktiválja az ellenálló erőket.

A cukorborsóban a rostokon kívül rengeteg a magnézium, a nukleinsav, így nemcsak a bélműködést támogatja, hanem a sejtregenerálódást, az izomműködést is.

A káposzta, a karfiol magas rosttartalmuknál fogva erélyes béltisztítóak, semlegesítik a méreganyagokat.

Az articsóka serkenti az epeműködést, melynek feladata, hogy a mérgeket továbbítsa a vastagbélbe.

A fokhagyma kiváló méregtelenítő, ki tudja választani a testből a méreganyagokat.

A vízitorma megnöveli a szervezetben található méregtelenítő enzimek számát.

A spárga serkenti a vesék és a belek működését, és gyorsítja a mérgek távozását a szervezetből.

A paprikában található csípős ízt adó kapszaicin tágítja az ereket, mérsékeli a gyulladást, hígítja a vért.

A sárgarépában tetemes mennyiségű béta-karotin és szelén fordul elő.

A spenótban nagyon sok karotinoid, klorofill, B-, C- és E-vitamin, biotin, kalcium, magnézium, réz, vas és kálium van. Kitűnő hámregeneráló, anyagcsere- és immunrendszer-aktiváló.

Az uborka az egyik legjobb természetes vízhajtó, fokozza a húgysav kiválasztását.

A zeller erősen lúgos vegyhatású, ezért segít a sav-bázis háztartás rendezésében, magas káliumtartalmának köszönhetően kihajtja az ödémát okozó folyadékot.

A zöldbabnak magas a nukleinsav- és fehérjetartalma, gazdag folsavban, mangánban és molibdénban. Segíti a máj, a vesék és a hólyag működését, serkenti a szervezet fehérjeszintézisét, aktiválja az emésztést, vízhajtó és erősíti a szívet és a keringést.

Természetesen a felsoroltakon kívül más szezonnak megfelelő zöldség vagy gyümölcs is használható, de lehetőleg a kúra alatt kerüljük a citrusféléket és a nagyon savanyú növényeket (ribizli, spenót), mert azok kimarhatják a gyomornyálkahártyát. 

 

varazsital.jpg
+1 recept

Hozzávalók: 
1 cékla,
1 sárgarépa,
1 alma

 

Az alapanyagokat összeturmixoljuk és kész a "varázsital". Megakadályozza a RÁKOS SEJTEK kialakulását és elpusztítja azokat, ha már kialakult a betegség. 
Ártani semmiképp nem fog ha kipróbálod..... 

 

Cikk megjelent: www.almamag.hu