Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Ne arra figyelj, hogy hova estél, hanem arra hol csúsztál meg"

Ha rendszeresen elesel a lakásodban egy küszöbben, akkor NEM A FÁJDALOM A PROBLÉMA, az, hogy megütötted a térded. Nem az a probléma, honnan szerzel rá ragtapaszt, és nem is az a probléma, hogy ki kell párnázni a padlót a küszöb környékén. A VALÓDI PROBLÉMA...

article preview

Ha rendszeresen elesel a lakásodban egy küszöbben, akkor NEM A FÁJDALOM A PROBLÉMA, az, hogy megütötted a térded. Nem az a probléma, honnan szerzel rá ragtapaszt, és nem is az a probléma, hogy ki kell párnázni a padlót a küszöb környékén. A VALÓDI PROBLÉMA a küszöb, ez az, amivel érdemes valamit kezdeni.
 

Ez a kis elgondolkodtató részlet Braskó Csaba: A múzsa c. könyvéből származik.
Nagyon sok élethelyzetre át lehet vonatkoztatni ezt a példát.


57.jpg


Ha rágyújtottál egy cigarettára a leszokást követően, akkor nem az a probléma, hogy elszívtad azt az egy cigarettát vagy néhány slukkot.
A valódi probléma az, ha ebből nem vonod le a következtetést, és nem tanulsz belőle. Mint az életben minden más esetben. amikor hibát követsz el. Nem az a probléma, hogy elkövetted azt a hibát. A valódi probléma az, ha nem találod meg, hogyan jutottál odáig, és nem vonod le a megfelelő következtetést. 
A düh és a harag, a bűntudat rossz tanácsadó. Ebben az esetben sem fogja megoldani a problémát. Sőt! Csak elősegíti, hogy egy újabb szál cigaretta kövesse az elsőt.

 

A MEGOLDÁS...

A leghelyesebb döntés, amit ebben a helyzetben tehetsz, ha végiggondolod hogy jutottál el a rágyújtásig. Ha megtalálod az okot, ami a rossz döntést okozta és tanulsz is belőle. Lazulj el, és szánj rá néhány percet, hogy átgondolod még egyszer. 
 

Nem volt megfelelő a motivációd vagy a hozzáállásod a leszokáshoz? Melyik az a pont, amikor még visszafordítható lenne, hogy ne gyújts rá? Mit kell másképp tenned legközelebb, amikor ebbe a helyzetbe kerülsz? Melyik az az érzés, amit észre kell venned legközelebb? Milyen új szokások tudnák elterelni a figyelmed adott helyzetben? Mik a hosszú távú céljaid az életben? Milyen lépéseket tehetsz a siker érdekében? Milyen életet szeretnél magadnak a jövőben?

Ezeket a kérdéseket csak te tudod megválaszolni magadban. Viszont utána nyugodt szívvel élvezheted a siker ízének minden egyes cseppjét, ami hidd el, élvezetesebb lesz, mint egy szál cigaretta.

 

Ha segítségre van szükséged a leszokáshoz keress bizalommal:


+36/70 3333673

facebook.jpeg