Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A DOHÁNYZÁS HATÁSSAL VAN AZ EDZÉSEKRE ...és nem pozitív értelemben

Bármilyen mozgásformát űzöl fontos hozzá a megfelelő fizikai aktivitás, hogy az edzés ideje alatt a maximumot hozhasd ki magadból - különben mi értelme lenne az egésznek?! 

article preview

Azt hiszem, ha valaki edzeni kezd, azért kezdi el többnyire, hogy egészségesebb legyen és nem azért, hogy a szépen felépített test aztán belülről kezdjen omladozni.

futas.jpgBármilyen mozgásformát űzöl fontos hozzá a megfelelő fizikai aktivitás, hogy az edzés ideje alatt a maximumot hozhasd ki magadból - különben mi értelme lenne az egésznek?! 
A dohányzás csökkenti a teljesítőképességed, ami azért lényeges, mert a gyengébb teljesítmény kisebb izomtömeget eredményez, ami pedig a fizikum alapját adja. 
A teljesítmény csökkenése pedig egyszerűen annak köszönhető, hogy a dohányzás közvetlenül szétroncsolja a test sejtjeit, amibe bizony az izomsejtek is beletartoznak.


A DOHÁNYZÁS HATÁSAI A TELJESÍTMÉNYRE:
Csökken a fittségi szint a légzési rendszer visszafordíthatatlan károsodása miatt: 
ez azt jelenti, hogy NEM TUDSZ OLYAN KITARTÓAN EDZENI és az edzés minősége is hagy kívánnivalót maga után. A dohányzásnak azonnali hatása van a légzőrendszerre, növelve a légúti ellenállást és csökkentve a vérbe kerülő oxigén mennyiségét

A dohányzás lelassítja a tüdőfunkciókat, csökkenti a tüdőkapacitást, és így pont akkor nem jutsz oxigénhez, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Vagyis AZT A BIZONYOS UTOLSÓ ISMÉTLÉST, VAGY EXTRA FÉL ÓRÁS KARDIOEDZÉST MÁR NEM BIZTOS, HOGY MEG TUDOD CSINÁLNI.


A DOHÁNY CSÖKKENTI AZ IZMOKHOZ ELJUTÓ OXIGÉN MENNYISÉGÉT az edzés során: 
a dohányfüstben található szénmonoxid hozzátapad a haemoglobinhoz, vagyis a vérben az oxigént szállító vérsejthez. A dohányosoknál így NEMCSAK OXIGÉN, HANEM SZÉNMONOXID IS TAPAD A VÉRSEJTEKHEZ, így csökkentve az izomzathoz jutó oxigén mennyiségét és ezáltal rontva a teljesítményt.
20%-kal csökken a maximális oxigénfelvétel mennyisége!


A CIGARETTÁBAN TALÁLHATÓ KÁTRÁNY SZINTÉN CSÖKKENTI A LÉGÁRAM ÚTJÁT.

Egyfajta takarót jelent a tüdőnek, csökkenti a hörgők rugalmasságát és kevesebb oxigén jut el a véráramba.
Befolyásolja a tüdő tisztulási folyamatát is azáltal, hogy a szennyező anyagokat a hörgőkben és a tüdőben hagyja. A megnövekedett váladékmennyiség és köhögés az eredmény, ami szintén gátolja a hatékonyságot.


A DOHÁNYOSOK SZÍVRITMUSA AKÁR 30%-KAL IS GYORSABB

átlagosan, mint a nemdohányzóké: ez azt jelenti, hogy a dohányosok teste több energiát használ el, összehasonlítva a nemdohányzókéval. Ez a nikotin stimuláló hatásának köszönhető. A megnövekedett szívritmus és vérnyomás csökkenti a véráramot a vérerekben és ez közvetlenül csökkenti a teljesítményt. 

FÉRFIAK!!!!
A kutatások azt is bebizonyították, hogy a DOHÁNYZÁS ROMBOLJA A HERÉK SEJTJEIT IS – vagyis azt a szervet, mely a tesztoszteront előállítja. A tesztoszteron szint pedig az izomnövekedés egyik feltétele. Így tehát csökken a tesztoszteron termelés, ami csökkenti a test képességét is az izomnövekedésre.

De nemcsak a dohányzás, az alkohol is rendkívül káros a fejlődés szempontjából!!!! Így, ha tényleges eredményt szeretnétek elérni a testmozgásban, mellőzzétek ezeket a káros szenvedélyeket!

 

Ha segítségre van szükséged a leszokáshoz keress bizalommal:

06/70 333 3673

facebook.jpeg