Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Depresszió ellen biorezonancia

A megváltozott életvitel, az urbanizációs ártalmak, az agyonhajszoltság, a mukahelyi bizonytalanságok, az egymástól való elidegenedés, az erkölcsi normák szétesése olyan légkört teremtettek, amelyben a test, a lélek, a szellem egyensúlya megbomlott és népbetegséggé váltak olyan rendellenességek mint a stressz, depresszió, a krónikus fáradtság, az alvászavar, az idegkimerülés és különböző fóbiák. 

article preview

A megváltozott életvitel, az urbanizációs ártalmak, az agyonhajszoltság, a munkahelyi bizonytalanságok, az egymástól való elidegenedés, az erkölcsi normák szétesése olyan légkört teremtettek, amelyben a test, a lélek, a szellem egyensúlya megbomlott és népbetegséggé váltak olyan rendellenességek mint a stressz, depresszió, a krónikus fáradtság, az alvászavar, az idegkimerülés és különböző fóbiák. 

 

A depresszió az egyik leggyakoribb pszichés betegség.

depressio-.jpgA fejlett ipari társadalmakban a lakosság 10%-át érinti. Az esetek egy része látens állapotban marad, miután a hagyományos orvosi kezelések alkalmával rendszerint a betegség fizikai tüneteit kezelik és nem tételezik fel, hogy annak hátterében pszichés okok állnak.
A társadalom sokáig nem ismerte el betegségként a depressziót, és sokan nem is értették meg, hogy egy-egy ismerősük "miért hagyta így el magát?"

 

Napjainkban az orvostudomány már egyértelműen bebizonyította, hogy a depresszió igenis egy létező betegség. (Sőt, oly mértékben létező, hogy a WHO szerint 2020-ra a társadalomra legterhelőbb betegséggé fog előlépni.) A depresszió alattomos, de mára már jól kezelhető. Sokan nem ismerik fel a tüneteket hosszú hónapokig. A legtöbben egy kis levertségre, meg rengeteg munkára hivatkoznak. Az esetek többségénél így is kezdődik. Baj csak akkor van, amikor ez a bizonyos levertség már hónapok óta tart.
 

Miről ismerhető fel a betegség?

A legtipikusabb tünete az állandósult szomorúság, szorongó vagy "üres" érzés, alvászavaroktól szenved (túl sokat vagy éppen túl keveset alszik), hirtelen lecsökkent étvágy és súlyvesztés vagy váratlan étvágyfokozódás és súlynövekedés.A depresszióban szenvedők gyakran elvesztik az érdeklődésüket, minden olyan dolog iránt, amelyek régen örömet okoztak.
Fokozott ingerlékenység, nyugtalanság, feszültség lesz úrrá rajtuk, koncentrálási, emlékezési zavarok, lelassul a gondolkodás, a beszéd és a mozgás. Helyette feledékenység és fáradékonyság lép fel, állandó energiaszegény állapot, folytonos fáradtságérzet, negatív gondolatok (akár az öngyilkosság gondolatáig is elmehetnek). Felléphetnek különböző szervi okok nélküli testi tünetek is, ami a kezelésekre nem reagál. (Pl: krónikus, szűnni nem akaró fájdalom vagy emésztési zavarok).
Nagyon fontos elhatárolni az átmeneti levertséget, bánatot, rossz hangulatot a depressziótól. Depresszióról akkor beszélhetünk, ha a felsorolt panaszok legalább egy hónapja folyamatosan fennállnak, a beteg semmiféle kiváltó okot nem tud megnevezni és az állapota kihat életének szinte minden területére. Ha önmaga nem képes a helyzetén segíteni mindenképpen szakember közbeavatkozására van szüksége.


Kezelési módszerek

Mindenképpen foglalkozni kell a depresszió kezelésével, mivel súlyosabb esetekben negatívan befolyásolhat emberi kapcsolatokat, testi épséget, munkavégző képességet, sőt szélsőséges esetekben akár az életet is veszélyeztetheti.
Mára már bizonyított tény, hogy a depresszió hátterében bizonyos agyi ingerületátvivő anyagok egyensúlyának felborulása áll. Ezen ingerületátvivő anyagok közül a legfontosabbak a szerotonin, a noradrenalin és a dopamin.
A modern orvostudomány ezen ingerületátvivő anyagok egyensúlyának visszaállításával kezeli a depressziót. Ehhez úgynevezett antidepresszánsokat alkalmaznak. Ezek hátránya, hogy rengeteg mellékhatással rendelkeznek, sőt egyes gyógyszerek mellékhatásai a májat és a vesét, de vannak a szívet és a pajzsmirigyet károsító mellékhatással rendelkező antidepresszánsok is.


Megoldás mellékhatás nélkül

A biorezonanciás terápiával korrigáljuk az alul- vagy túlműködéseket a szervezetben, mindezt pedig a szervezet megzavarása vagy károsítása nélkül fejtjük ki.
A kezelés során nagymértékben erősítjük az idegrendszert a meridián pontokon keresztül. Az alkalmazott programok között szerepel még a depresszió könnyítése illetve erős hangulatjavító kezelést is kapnak.
A terápiával azt is sikerült már elérnünk, hogy több éve erős antidepresszánst szedő betegünk a kezelés mellett fokozatosan abba tudta hagyni a gyógyszer szedését.

FONTOS! A kezeléseket minden esetben orvos szakértő kíséri figyelemmel.

 

Cikk megjelent: www.almamag.hu/magazin/egeszseg/1470-depresszio-kezelese-biorezonanciaval.html/