Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LÉTFONTOSSÁGÚ, HOGY OLYASMIT IS CSINÁLJUNK AMI NEM LÉTFONTOSSÁGÚ....

Tudd meg miért fontos odafigyelnünk arra, hogy megfelelő arányban fordítsunk időt a céljainkra, és a lazításra is, mert akkor leszünk igazán hatékonyak.

article preview

Megvan a magyarázata annak miért stresszlevető a sport, séta a parkban a napfényben, vagy a fesztelen játék gyermekünkkel, háziállatokkal vagy bármilyen olyan tevékenység, ami kikapcsol.

 

A fenti kijelentést egy ismert magyar neurobiológus, Grastyán Endre állapította meg kutatásai során, mellyel világhírnevet is szerzett magának. A professzor felfedezése szerint vannak olyan létfontosságú anyagok, melyeket a szervezetünk kizárólag akkor tud megtermelni, ha eleget játszunk. 

 

szinezo1.png
 

A professzor definíciója szerint minden olyan tevékenység, játék, amit csak önmagáért teszünk. Így az is játék, ha tét nélkül kártyázunk, és az is, ha kedvtelésből főzünk valami finomat, vagy ha kiülünk a parkba bámulni a virágokat és a madarakat, vagy akár rajzolunk, színezünk. Az ilyen játékról sokan azt gondoljuk, hogy felnőtt korban ez konkrétan luxus, amire legfeljebb akkor fordítunk időt, miután a fontos feladatainkkal végeztünk. 
 

Az ilyen elfoglaltság nem létfontosságú, miért szánnánk hát rá időt más fontos dolgok helyett???

...azért, hogy több kedvünk és energiánk legyen A fontos dolgokhoz
...azért, hogy hatékonyabbak legyünk a hétköznapi fontos dolgok elvégzésekor
...azért, hogy sikeresebbek legyünk a céljainkban, ha például dohányzás elhagyásáról van szó
...azért, hogy kikapcsoljunk
...azért, hogy levezessük a feszültséget
...azért, hogy megőrizd egészséged
és még a végtelenségig sorolhatnám.

 

Ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy megfelelő arányban fordítsunk időt a céljainkra, és a lazításra is, mert akkor leszünk igazán hatékonyak,

 

Most nagyon felkapottak lettek a felnőtteknek szóló színező könyvek, amit a legjobb szorongásoldó és stressz elleni terápiának minősítettek. Arra jöttek rá, hogy már napi húsz percnyi – különösen az előre megrajzolt mandalák, részletgazdag, pozitív érzéseket kiváltó rajzok – színezése olyan fokú szorongásoldó hatást vált ki, mely akár két-három napig is nyugalommal tölti el az embert. 
Szívesen ajánlom nektek is cigaretta helyett a stressz levezetésére. Az eddig cigivel töltött időpontokat tökéletesen ki lehet vele pótolni. wink hangulatjel

 

Ezen a linken többet is megtudhatsz a mandalákról:
http://snip.ly/gJx8#http://www.ezoterikuskonyvek.hu/magazin_1/szinezes-a-legjobb-stresszoldo

 

Ha segítségre van szükséged a leszokáshoz keress bizalommal:


+36/70 3333 673

facebook.jpeg