Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NO EXCUSE! ~ avagy ELÉG A KIFOGÁSOKBÓL!

Kifogásokat keresni a legkönnyebb arra nézve, hogy miért nem élünk egészségesebben, sőt olyan nagyon kutakodnunk sem kell, hiszen jönnek az ellenérvek maguktól is. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb esetben szimplán becsapod magad, és meggyőződsz a hibás viselkedés helyességéről.

article preview

Kifogásokat keresni a legkönnyebb arra nézve, hogy miért nem élünk egészségesebben, sőt olyan nagyon kutakodnunk sem kell, hiszen jönnek az ellenérvek maguktól is. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb esetben szimplán becsapod magad, és meggyőződsz a hibás viselkedés helyességéről.

"MAJD LETESZEM A CIGIT, HA MEGINT DRÁGÁBB LESZ."

- Ezt mondtad az 500, a 600, a 700 és a 800 forintos ciginél is. Mennyivel legyen még drágább?

"DE HA ABBAHAGYOM A DOHÁNYZÁST ELHÍZOK!"

- Igen, ha a korábbi cigiszüneteket tepertőrágcsálással, Piros Mogyoróssal meg Chipszekkel tervezed kitölteni, akkor mindenképpen. Egy kis odafigyeléssel azonban ez is kiküszöbölhető, és ha mégis felszalad valamennyi, az biztos nem több 2-3 kg-nál.

"MOST TÚL STRESSZES AZ ÉLETEM."

- Megnyugtatlak, amíg dohányzol mindig is így lesz! Tény, hogy a dohányzás nem oldja a stresszt, épp ellenkezőleg: hozzájárul annak kialakulásához. Az utolsó és a következő cigaretta elszívása között kialakuló nikotinéhség az, amire a szervezet stresszel reagál. Tehát nem megnyugtatja az idegeid, hanem lassan, de biztosan tönkre is teszi.


patience.jpg


Tisztában kell lenned vele, hogy a nikotin az egy drog, amely MEGVÁLTOZTATJA AZ ÉRZÉKELÉSED. És nemcsak az íz- és szagérzékelésedre gondolok! 
A nikotin, azaz a függőség ELTORZÍTJA A PSZICHÉT, vagyis azt, ahogyan a cigarettára gondolsz. Ezáltal egy téveszmében élsz, - amit valójában a nikotinfüggőség generál -, mert azt hiszed cigaretta nélkül képtelen vagy ellátni mindennapi tevékenységed, képtelen vagy megbirkózni a stresszel és a nehéz(nek tűnő) helyzetekkel, ha leteszed biztos el fogsz hízni... Kávézni, beszélgetni cigi nélkül?!

A tényleges nikotinfüggőség azonban csak katalizátorként működik, amely összezavarja a gondolataid, hogy ne ismerd fel a valódi problémát. 
Ennek példája, amikor mindenféle elfogadható magyarázatot keresel, hogy tovább dohányozhass. Egyesek képesek egy egész életen át homokba dugni a fejüket és megpróbálják önmagukat és másokat meggyőzni arról, hogy élvezik a dohányzást. A legtöbb dohányos azzal ámítja magát, hogy az élvezet, az ellazulás vagy valami egyéb csúcsérzés miatt dohányzik. De ezzel valójában csak önmagukat tévesztik meg. 
A TÉNY az, hogy A CIGARETTA EGYÁLTALÁN SEMMIT NEM NYÚJT! Csak elvesz valamit és pótolja azt a látszatot, amelyet az illúziód által kelt.


A MEGOLDÁS tehát: 
Meg kell változtatnod azt, ahogyan a cigarettára gondolsz. El kell hinned, és érezned is kell, hogy nélküle is tökéletesen, sőt még tökéletesebben át tudod élni a mindennapi tevékenységeid. Nélküle könnyebben megbírkózol a stresszes szituációkkal, mivel alapjában véve sokkal nyugodtabb leszel.
Nemhogy el fogsz hízni, de még lehet fogyni is fogsz (az első 3 hónap után biztosan, mert ekkorra áll át az anyagcsere a normál működésre), mivel a dohányzás bizonyítottan növeli a hasi zsírsejtek számát, különösen nőknél.
És minden egyes társasági összejövetelt sokkal jobban át fogsz tudni élni, mert nem tereli el a figyelmed a függőséged kielégítése.

A döntés most már CSAK RAJTAD ÁLL!

 

Ha segítségre van szükséged a leszokáshoz keress bizalommal:
 

Tel.: +36/70 33333673

facebook.jpeg