Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nopal Fügekaktusz narancsbőr és túlsúly ellen

Ha szeretnéd elérni, hogy csökkenjen az étvágyad, felgyorsuljon az anyagcseréd, és közben lezuhanjon néhány kiló, ráadásul mindeközben szívesen megszabadulnál a felhalmozódott salakanyagoktól és a narancsbőrtől, akkor az álmaid a Nopal Fügekaktusz fogja valóra váltani.

article preview

A vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdag növény segít a fogyásban.

Ha szeretnéd elérni, hogy csökkenjen az étvágyad, felgyorsuljon az anyagcseréd, és közben lezuhanjon néhány kiló, ráadásul mindeközben szívesen megszabadulnál a felhalmozódott salakanyagoktól és a narancsbőrtől, akkor az álmaid a Nopal Fügekaktusz fogja valóra váltani.

A Nopal a testünket tisztító és tápláló alkotórészeket egyaránt tartalmazza, így mindkét feladatnak egyidejűleg eleget tesz. A Nopal mexikói fügekaktusz (Opuntia ficus-indica) hasznos összetevőinek köszönhetően számos kedvező hatása van, így alkalmazása egyre elterjedtebb.

nopal-juice.jpg

 

A gyönyörű virágokat hozó kaktuszféle a sivatag ajándéka. Már az őslakosok körében is nagyon népszerű gyógynövény volt, a helyi lakosok táplálékként használják. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú.

A fenti összetétel gyakorlati jelentősége abban mutatkozik meg, hogy pozitív hatást gyakorol az anyagcserére és az emésztésre. A sivatagi kaktuszfélének testsúlyszabályozó, túlsúlyos embereknél testsúlycsökkentő hatása is van. Anyagcsere szabályozó hatása javítja mindennapi közérzetünket, növeli energiánkat.

A nopalban található nagy mennyiségű pektin, nyák és gumi képes megkötni az étkezések során elfogyasztott zsírokat és cukrokat, mely révén ezek megemésztett és felszívódott mennyisége csökken a szervezetben. A fügekaktusz rostjai vízzel érintkezve a térfogatuknak sokszorosára képesek feldagadni, így telítettség érzését kelti.

 

A fügekaktusz kedvező hatása az anyagcserére azonban sokkal komplexebb, mint a gyomor megtévesztése.

Összetevőinek köszönhetően a hasnyálmirigy működését is szabályozza, csökkenti az össz-koleszterin, és ezen belül a „káros" koleszterin (LDL) szintjét, továbbá a trigliceridek vérszintjét. Ez utóbbi folyamat a zsírok és a zsírsavak lebontása és az epén keresztül való kiválasztása révén megy végbe, egyúttal szabályozza a májsejtek tevékenységét.

 

A Nopal és az intenzív fogyókúra

A Nopal nagy segítségére van akkor is, ha intenzív fogyókúrát folytasz, de a drasztikusan lecsökkentett tápanyagbevitel mellett szeretnéd megőrizni emésztőrendszered egészségét. A Nopal természetes hatóanyagai a fogyókúra közben is gondosan táplálni fogják a szervezetet.

Természetes úton fogja segíteni a testsúly csökkentésében, miközben a tápanyagok széles skálájával látja el. Megakadályozza a zsírok felhalmozódását, ugyanakkor fokozza a lebontásukat és kiválasztásukat.
Különlegessége, hogy enyhe hangulatjavító hatást is kifejt, miközben mérsékli az étvágyat és ezzel elkerülheti a fogyókúra alatt oly gyakori lehangoltságot.

 

Méregtelenítés a Nopallal

Nagy segítséget jelent azoknak, akik salaktalanítani szeretnék a testüket, de nem tudnak, vagy nem akarnak hosszú léböjt kúrákat tartani. A Nopal segíti a szervezet méregtelenítő munkáját, szerepe van a környezetszennyező anyagok és az ammónia eltávolításában. Vízhajtó hatásával támogatja a hólyag működését és segíti a vesét a szervezet által termelt méreg- és hulladékanyagok közömbösítésében. Hozzájárul a húgyhólyag és a nyirokrendszer tisztításához, a férfiak esetében jótékonyan hat a prosztata működésére is.
Azonban egy sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a kötőszövetek folyadék visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe.

Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökkenti a celulitisz kialakulását. Sok más mellett ezért a tulajdonságáért a hölgyek kedvence.

 

A Nopalban található természetes eredetű vitaminok, ásványi anyagok, bioflavonoidok, aminosavak, rostok, nemcsak a máj méregtelenítését és a megfelelő működését segítik, hanem az egész szervezet méregtelenítő funkcióit is. Ezzel hozzájárul, hogy emésztőrendszere a hosszú évek alatt felhalmozódott szükségtelen terheitől végre megválhasson.

A Nopalhoz Magyarországon kapszulák vagy por formájában lehet hozzájutni. Érdemes figyelni a készítményeken, hogy tartósítószer és szintetikus összetevő mentes legyen, ne tartalmazzon oldószert és egyéb a szervezet számára terhelő összetevőket. A leghatékonyabb feldolgozási módja a fagyasztásos őrlés (szétmorzsolják a nyirkos alapanyagot egy alacsony hőmérsékletű közegben, egy semleges gáz, a nitrogén gáz, atmoszférájában), mely lehetővé teszi a növényi összetevők hasznos tulajdonságainak megőrzését, hiszen így nem pusztítják el a növényekben lévő éltető erőt.

 

Cikk megjelent: http://www.almamag.hu/eletmod/nopal-fugekaktusszal-narancsbor-es-tulsuly-ellen/