Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Voll teszt

Dr. Reinhold Voll német orvos 1953-ban dolgozta ki azt a számítógépes programot, amely mintegy fél-egy óra alatt az elektro-akupunktúra segítségével feltérképezi az emberi szervezetet.

article preview

 

Dr. Reinhold Voll német orvos 1953-ban dolgozta ki azt a számítógépes programot, amely mintegy fél-egy óra alatt az elektro-akupunktúra segítségével feltérképezi az emberi szervezetet. Alapja a klasszikus kínai akupunktúra, mely szerint akkor vagyunk egészségesek, ha szervezetünk energetikailag egyensúlyban van. A holisztikus szemléletű módszer az egész szervezetet vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy az egyes akupunktúrás pontokon mérhető az energiaszintünk.

voll..jpgHa valahol energiatöbblet vagy hiány van, ott zavart az energiaáramlás is és nagy valószínűséggel az akupunktúrás ponttal összeköttetésben lévő szerv megbetegedett vagy zavartan működik. Ezzel a módszerrel már akkor kimutathatók a készülő betegségek, amikor még egyáltalán nincsenek tünetek, nincsenek a laboratóriumi vizsgálatok során felfedezett rossz eredmények, vagy más pozitív leletek sem árulkodnak a betegségről. A Voll-féle vizsgálati módszer során az egészséges szerv a rákapcsolt elektronos áramot azért képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége.

A tesztet nemcsak a mintegy 700 kínai akupunktúrás ponton végzi, de a Voll által felfedezett további szervi és szöveti meridiánok pontjain is, összesen mintegy 2000 ponton. Az elektro-akupunktúrának különösen nagy jelentősége van a rejtett gócok felkutatásában és gyógyításában.

A diagnosztika során a kéz és a láb ujjainak meghatározott pontjain méri a bőr alatti bioelektromos áramot és az így kapott értékeket hasonlítja össze az egészséges emberekre megállapított értékekkel. Az eltérések a normálistól eltérő szervműködésnek tulajdoníthatóak. A legfontosabb diagnosztikai és terápiás pontok a kéz és a láb ujjain, a körömszögletek melletti akupunktúra-végpontok. A mérés egy golyóstoll- hegyhez hasonló fejű, mikroáramot kibocsátó eszközzel végezhető.

Az állapotfelmérés során képet kapunk az immunrendszer, az idegrendszer, az endokrín (hormon) rendszer, keringési rendszer, továbbá a belső szerveink pl. szív, máj, epehólyag, vese, húgyhólyag, lép, hasnyálmirigy, gyomor, vékonybél, vastagbél, bőr, kötőszövet, tüdő, légzőszervek, továbbá az izületek állapotáról.

A műszerrel nemcsak az emberi szervezet állapota mérhető, de az is tesztelhető, hogy a beteg számára milyen készítmények, szerek a megfelelőek. Melyek a szervezetnek legalkalmasabb vitaminok, táplálékkiegészítők.