Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biorezonancia története

A biorezonanciát az űrhajósok egészségmegőrzésére kezdték kifejleszteni.

A nasa1.jpgNASA megfigyelései igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. Ennek a felismerésnek köszönhetően egy elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani.

A kutatások során azonban felismerték a lehetőségét annak is, hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és szükség esetén gyógyítani is lehetséges.

Az 1920-as évektől foglalkoznak a tudósok bioinformatikával.

1940 - A nyugati vezető nagyhatalmak által már 1940 óta végzett elektrofiziológiai és biofizikai kutatások indokolttá tették olyan terápiás megoldások kidolgozását, amelyek közvetlenül a biokémiai folyamatokat irányító bioinformatikai szinten fejtik ki hatásukat.

1960 - Az első áttörést az Egyesült Államok hadi iparának/űrkutatásának megbízásából végzett kutatások hozták. Bebizonyosodott, hogy életterünk természetes elektromágneses közege nélkül anyagcsere-folyamataink alapvető ritmizálását nem vagyunk képesek fenntartani.

1970-es évek elejétől már alkalmazzák a biorezonanciás elven működő csontállomány-állagot védő elektroterápiát. Ennek alapja, hogy csontrendszerünk anyagcseréje elektromágneses irányítás alatt áll, és elektromos jelekkel befolyásolható.

Ezekre a fejlesztésekre szintén elsősorban az űrkutatásnak volt szüksége, mert a súlytalanság állapotában a csontszövet anyagcseréjének megfelelő irányításához hiányoztak a nyomás által keletkező ún. piezoelektromos jelek.

193356_genek23.jpg75-től közvetlenül is mérhetővé váltak a DNS és a membránok által kibocsátott elektromágneses jelek. Ezek az élettanilag meghatározó egységnyinek tekinthető mechanikus hullámok, amelyek szintén részt vesznek a belső informatikai folyamatokban. Időközben (főleg a német anyanyelvű európai országokban és Japánban) széles felhasználói táborra találtak a rezonanciás kölcsönhatásokra támaszkodó elektrodiagnosztikai eljárások.

Így technikailag lehetővé vált, hogy a sejtek bioelektronikai jeleit mérjék. Az eredmények azt igazolták, hogy a beteg sejtek más impulzusokat bocsátanak ki, mint az egészségesek.

Szwgbbcl.jpgent-Györgyi Albert felismerésére épül napjaink új biofizikai gyógyászati eljárása a biorezonancia terápia. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy terápiás céllal szabályozza az egymással kapcsolódásban lévő sejtek közötti együttműködést. A sejtek működése során gyenge elektromágnesesség mérhető, melyből meghatározható, hogy egészséges-e a szervezet. Későbbi kutatások azt is igazolták, hogy az emberi szervezet környezete hatásaira is reagál. Így a külső mágneses tér kialakításával a beteg sejtek egészséges működésre serkenthetők.

1977-től megjelentek a biológiai rezonancia elvén működő terápiás készülékek, majd az 1980-as évek közepétől a kombinált, diagnosztikai és terápiás funkcióval is rendelkező berendezések. Orvos- és természetgyógyász társaságok alakultak, melyek működésének középpontjában a rezonanciás elektroterápia áll.

raymund-royal-rife.jpgKülönböző tudós körök, (mint pl. a Royal Rife) támogatták az elektromos energia és frekvencia új síkon való tanulmányozását, amelyek különböző anyagok elektromos tulajdonságait vizsgálták. Ezek a vizsgálatok végül ahhoz a megállapításhoz vezettek, hogy minden anyag egyedi elektromos frekvenciával, ill. rezgésekkel rendelkezik: tehát minden anyagot minden más anyagtól egyedi, elektromos tulajdonsággal különböztet meg.

Ugyanúgy, ahogy egy magas frekvencia képes eltörni egy üvegpoharat, speciális frekvenciák rezonáns frekvenciatartományuk növelésével képessé válnak arra, hogy betegségek kórokozóit pusztítsák el. Hasonló módon lehet az emberi test szöveteit támogatni és erősíteni az egészség megtartása céljából.

1979-től a 'biológiai ablak' fogalma került bevezetésre.

A Salfordi Egyetem (Anglia) mérései és a kapcsolódó kutatások igazolták, hogy az allergiás folyamatoknál minden alkalommal elektromágneses engramok is részt vesznek a 'hibás reakciók' létrejöttében. Publikációikban az újfajta, rezonanciás kölcsönhatásokon alapuló diagnosztikai és terápiás módszerek hatásmechanizmusát is megtalálhatjuk (1987-től).

Az 70’-es évek végétől folyamatosan láttak napvilágot olyan publikációk, melyek a sejtmembránok elektromágneses szelektivitásával kapcsolatosak. A biológiai egységek frekvencia- és térerő-specifikus aktivitásának/reakcióinak a jelölésére.

90-es évek elejétől Magyarországon is elérhető.

Mára a biorezonancia berendezések technikája olyan szinten van kifejlesztve, hogy az életfunkciók javítását, a rehabilitációt szinte önállóan képesek elvégezni. Megjelentek általános személyi használatra, közérzetjavításra kifejlesztett biorezonancia elven működő eszközök is, bizonyságul, hogy mellékhatás-mentes, jól működő elvről és hatásmechanizmusról van szó.

Lednyiczky Gábor, az 1997es év „Természetgyógyászatért Díj” egyik birtokosa, a téma nemzetközileg elismert legnagyobb hazai szakértője.