Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biofizikai orvoslás

A biofizikai orvoslás hazánkban forradalmian újnak tekinthető megközelítés a gyógyászatban.

cell-energy.jpgA biofizika, az elektronika és a méréstechnika fejlődése az elmúlt ötven évben tette lehetővé, hogy olyan élettani jelenségekkel is foglalkozni lehessen, ami eddig rejtve maradt a megfigyelő szemek előtt. Ezáltal lehetővé vált, hogy a tudósok kvantumszinten is megfigyeljék a sejtekben végbemenő változásokat.

Az emberi szervezet legkisebb önálló alkotórésze a sejt, amelyből 60 és 200 milliárd között van egy felnőtt emberben. Ezek munkáját hangolja össze az idegrendszer, a kémiai „hírvivők" a hormonok segítségével. Biofizikai mérések szerint egyetlen egy sejtben, egy másodperc alatt, közel 7000 kémiai reakció játszódik le, ezért számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Felmerül a kérdés: ha ennek a szorzásnak a szinte felbecsülhetetlenül nagy számával elosztjuk az 1másodpercet, akkor az eredményként kapott, szintén felbecsülhetetlenül kicsi idő alatt hogyan kapnak információt a sejtek és honnan?

 

A választ a biofizika adta meg.

Bebizonyosodott, hogy valamennyi élőlény szervezetét általános elektromágneses kontroll jellemzi. Mivel a sejt pozitív és negatív töltéssel egyaránt rendelkezik, miközben periodikus rezgőmozgást végez, maga körül elektromágneses (EM) erőteret gerjeszt. (Ez a végtelenül kis erőtér, amely a sejtkommunikáció eszköze, ma már mérhető.)

A hormonális és az idegi irányítás mellett van tehát egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős.

Az alapkutatásokkal párhuzamosan megkezdődött az újonnan feltárt törvényszerűségek alkalmazása a gyógykezelésekben is. 

biorenonaciaman.jpgA sejteken belüli és sejtek közötti finom energia- és információáramlás tanulmányozásával a biofizika rámutatott arra, hogy az extrém alacsony intenzitású elektromos és mágneses jeleknek jóval nagyobb szerepe van az élő szervezet működésének szabályozásában, mint ahogyan ezt eddig gondolták. Nyilvánvalóvá vált, hogy szervezetünkben a megváltozott – már laboratóriumi módszerekkel is kimutatható - biokémiai reakciók megjelenését jóval megelőzik a finom mikro-elektromos és mágneses elváltozások.

A biofizika egyik ilyen terápiás eszköze többek között a biorezonancia terápiás készülék, ami egy olyan számítógéppel vezérelt energetikai gyógyászati eszköz, melynek segítségével a ma ismert legmélyebb oki szinten tudunk beavatkozni a biológiai rendszerek irányításába, amely valóban személyre szabott kezelést tesz lehetővé. A kézfogás elvén működve, századmásodpercenként nemcsak küld, de azonnal fogad is rezonanciákat, ezért minden pillanatban az adott páciens számára a leginkább optimális terápiát alkalmazza, így a mellékhatások és túlkezelések elkerülhetők.

 

Biorezonancia terápia

A regenerációs képesség javításában, valamint a környezet- és egészségkárosító hatások kivédésében az utóbbi idők egyik legtöbb sikert ígérő módszere, amely közvetlenül a biokémiai folyamatokat irányító bioinformatikai szinten fejti ki hatását. 

BRT: az a visszacsatoláson (biofeedback) alapuló gyógyító eljárás, melyben a szervezetnek vagy valamelyik alkotóelemének saját elektromágneses jelei kerülnek terápiás felhasználásra.

interferencia.jpgTestünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, mivel minden egyes sejt bioenergetikai és információs összeköttetésben is áll minden egyes sejttel, valamint külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál. Egyes hullámok erősítik, mások kioltják egymást. Ezt az elektromos kommunikációt használják fel a biorezonanciás módszerek kidolgozásában.

Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, ill. kioltás jelenségein alapul. Ennek során a kóros, diszharmonikus rezgéseket a szervezetből elvezetik, ugyanakkor a legyengült, egészséges rezgéseket felerősítik. A beteg szervezetében a kóros jelek interferencia következtében előbb gyengülnek, majd kioltódnak, míg az egészségesek erősödnek, minek eredményeképpen a szervezet a továbbiakban már akadálytalanul képes normális önszabályozásra, öngyógyításra.

Érezni ugyan csak az igazán szenzitív emberek érzik a kezelés közbeni bizsergéseket, az apró, nem fájdalmas szurkálásokat, vagy az esetleges melegséget, de a jótékony hatását, mindenki tapasztalja, aki igénybe veszi.

 

FONTOS! A biorezonancia terápia kizárólag olyan területen fejti ki hatását, ahol a sejtműködés hibás, az egészségesen működő sejtek nem reagálnak a kezelésre. Ezért a kezelésnek semmiféle mellékhatása nincs, teljesen fájdalommentes, sőt bármilyen más gyógymóddal, akár gyógyszeres kezeléssel is kombinálható.

 

Dohányzás leszoktatás biorezonanciával

Méregtelenítés biorezonanciával